Jump to content
currentwave

Updated and now SAS won't run

Recommended Posts

I had a pop up SAS window asking me to check for updates, I clicked okay but didn't pay close attention as I was in the middle of something else.

After it went through the usual updating of the virus files I closed the pop up window.  Later on I noticed that the icon for SAS in my system tray was gone.  So I went to my Start menu and couldn't find my short cut for SAS, so I went to Program files dir and noticed that the SAS icons were changed and I didn't see my green-bug exe file.  So I double clicked to run the SAS exe file but nothing happened.  No matter what, I couldn't get SAS to open or show up in the sys tray, but in Task manager it shows it as running.  So I restarted windows, no good.  I uninstalled it, downloaded SAS again and reinstalled it.  It still wouldn't run.

 

This is all so strange, I'm not sure what to do now.

 

I'm running Win 7 with all the updates, and I have purchased the pro verson of SAS, but that isn't helping me now.

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi currentwave,

 

What have the icons changed to? Can you attach a pic?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd try downloading the SAS setup from our website again and install over top your existing installation.  That should ensure the SAS files on your PC are all there and correct/current.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi currentwave,

 

What have the icons changed to? Can you attach a pic?

 

No, I removed all the files/folder and did a reinstall because the install gave me a warning against installing over an old install.

 

Now with the 'new' install - it takes a strange long time after start up to see the icon (yellow bug with green check mark) in my system try (I mean a crazy long time).  But it seems to be working again - very strange....do you think everything is fine now, or could some virus be lurking messing up SAS in some way?

 

Thanks for your responses guys ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's curious about the startup time.  If you right-click on the bug and click "exit" to shut down SAS, then run it again, does it take equally as long for the bug to come back?

 

I wonder if you'd be interested in installing the version 6 pre-release to see if it has similar behavior. A bunch has changed between 5 and 6 when the program starts up.

 

https://forums.superantispyware.com/index.php?/topic/7759-superantispyware-60-pre-release-download/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't just update but my SUPERAntiSpyware Pro won't open.  I've tried everything including the Alternate Start and all the suggestions on the web site help pages to no avail.  I tried to install over current version but wasn't able to do so.  What should I do when it prompts me to uninstall current version?  My only options were 'uninstall' or 'cancel'. 

I'm suspecting some kind of malware is preventing SAS from running.  I get the first flag, but when that goes away, the program doesn't open. 


Also, when I download and run RUNSAS.EXE I get this error message: 'Unable to locate SUPERAntiSpyware program files.'
When I download and run SASSAFERUN.COM I get this error message: ' SUPERAntiSpyware defination database is outdated. Please visit SuperAntiSpyware.com and download a new TECH edition'. I can't find anything that is called a TECH edition but I did update definitions. Help would be appreciated very much.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...